info@servisklimepolaris.com
🔥 Nazovite i rezervirajte termin na vrijeme.

Montaža klime u Zagrebu

Treba vam montaža klima uređaja u Zagrebu? Nazovite odmah

(01) 4850 121

Ugradnja klime u Zagrebu

Montažu klime prepustite stručnjacima u ruke!

Problemi koji mogu nastati zbog nepravilnog postavljanja klime su brojne. Montažu klime u Zagrebu prepustite nama. Tvrtka Polaris iza sebe ima tisuće postavljenih i servisiranih klima u Zagrebu.

Nepravilna ugradnja klima uređaja može dovesti do problema:

 • narušavanje vanjskog izgleda stambenog/poslovnog prostora
 • curenja kondenzata u fasadu koje može dovesti do trajnog oštećenja fasade i zidova
 • smanjenje radnog kapaciteta
 • nemogućnost postizanja temperature hlađenja/grijanja
 • povećanje troškova rada
 • oštećivanje klime koje će rezultirati potrebom za novim dijelovima
 • potpuni prestanak rada klime

Cijena postavljanja klime u Zagrebu:

Montaža (instalacija) klime

Nova instalacija (do 3 metra udaljenosti od vanjske do unutarnje jedinice) je 999,00kn

*u cijenu je uključen kompletan materijal potreban za rad:

 • bakrene cijevi, kabeli za elektro instalaciju
 • jedan proboj zida (bušenje)
 • Svaki dodatni metar nakon 3 metra se naplaćuje 149,00kn

Tvrtka Polaris za servis (čišćenje) i punjenje rashladnom tvari vaše klime dostupna je na području cijelog Zagreba. Nazovite nas već danas:

 • dostupni na području cijelog Zagreba
 • radimo montažu (postavljanje) klima u Zagrebu
 • radimo servis (čišćenje) klime u Zagrebu
 • punimo klime rashladnom tvari
 • koristimo kvalitetne dezinficijense i najbolje alate na tržištu
Pošaljite nam upit putem kontakt forme:
Kontakt forma
Tvrtka Polaris servisira klime svih renomiranih svjetskih proizvođača: Daikin, Mitsubishi, Toshiba, Fujitsu, Toyotomi, Haier, Gree, Azuri, Hyundai, Klarstein, Korel, LG, Midea, Panasonic, Quadro, Samsung, Sinclair, Vivax. Ako vaša klima nije na popisu kontaktirajte nas!
Montaža klime najvažniji je korak nakon odabira tipa klime za vaš dom ili poslovni prostor. Tvrtka Polaris pruža vam stručnu i brzu uslugu postavljanja klime uz odlične cijene!

Nakon vašeg zahtjeva za montažu klima uređaja ponudit ćemo vam rješenje za instalaciju koje će biti optimalno za smještanje vanjske klimatske jedinice kako ne bismo narušili izgled objekta na koji ju postavljamo. Osim izgleda stambenog objekta na koji ju postavljamo utvrđujemo i optimalnu lokaciju za maksimalni radni kapacitet klime.
Tvrtka Polaris je vodeći serviser klima na tržištu!
Kod nas na jednom mjestu možete dobiti montažu klima uređaja, servis klima uređaja, dubinsko čišćenje i dezinficiranje klimatskih jedinica.
Pravilna montaža klime omogućit će vam korištenje maksimalnog kapaciteta rada klime uz minimalne dodatne troškove.
Zagreb - servis klima u Zagrebu postaje sve traženija usluga. Koju klimu kupiti? Koliko puta godišnje je potrebno servisirati klimu? Koliko košta postavljanje klime? Kada čistiti klimu? Sve su ovo neka od pitanja koja svakodnevno muče ljude u Zagrebu.

Zadnjih nekoliko godina Zagrepčani udišu zrak koji je veoma niske kvalitete a vrlo često je i zabrinjavajuće zagađen. Ugradnjom klime u vaš prostor osigurat ćete si kvalitetan zrak i optimalnu temperaturu doma. Loš zrak u Zagrebu potaknuo je veliki broj ljudi da ugrade klimu. Ako već niste svakako vam preporučujemo da razmislite o tome!

Prednosti koje klima donosi u vaš dom su brojne, spomenuti ćemo vam neke od njih. Osim što će klima zagrijati ili ohladiti vaš životni prostor do željene temperature ona uvelike utječe na vaše zdravlje pročišćavanjem zraka.
Prednosti montaže klime
klima pročišćava zrak od prašine/onečišćenja/peludi
klima čišćenjem zraka smanjuje respiratorne probleme i alergije
prednost klime je kvalitetniji zrak koji utječe na poboljšanu koncentraciju, smanjenje glavobolja

Odaberite Polaris Zagreb - servis klima! Kontaktirajte nas već danas za ponudu!

Servis klima uređaja u Zagrebu nudimo na svim lokacijama u gradu, neovisno o kvartu u kojem se nalazite. Već smo radili kod vas i želite da dođemo i u vašu vikendicu postaviti klimu? Polaris servis klima dostupan je na području cijele Hrvatske.

Ugradnja klime na novu instalaciju

Postavljanje klima uređaja na nove instalacije uključuje postavljanje i povezivanje vanjske i unutarnje jedinice. Prije svega moramo postaviti bakrene cijevi koje su već izolirane. 

Za vanjsku klimatsku jedinicu ugrađujemo nosače te izvodimo radove bušenja kako bismo ju mogli povezati s unutarnjom jedinicom postavljanjem komunikacijskog kabela. Montiranje klime na novu instalaciju također uključuje dovod i postavljanje cijevi za odvod kondenzata. Izrađujemo električnu instalaciju u svrhu dovoda napajanja do vaše nove klime. 

Nakon toga spajamo napajanje na električnu instalaciju koju smo proveli. Montiranu klimu na novoj instalaciji ćemo pustiti u pogon i testirati rad iste za vas.

Postavljanje instalacija za montažu klime

Potrebne instalacije za klima uređaje mogu se postaviti na dva načina:
Nadžbukno postavljanje instalacijaNakon što se instalacije postave iznad njih se postavljaju PVC kanalice koje ih štite od vanjskih utjecaja.
Podžbukno postavljanje instalacija
Ovaj način postavljanja instalacija uključuje dodatnu predradnju - izrađivanje kanalića u zidu štemanjem u koje će se poleći potrebne instalacije. Nakon ovakvog načina postavljanja instalacija potrebni su dodatni radovi nanošenja novog sloja fasade.

Postavljanje klima uređaja na postojeću instalaciju

Montaža klima uređaja na postavljene instalacije podrazumijeva ispravno postavljenu instalaciju koja odgovara specifikacijama nove klime. Promjer i duljina bakrenih izoliranih cijevi kao i raspon između vanjskih nosača jedinice. Postavljene bakrene cijevi moraju biti zatvorene. Ako nisu zatvorene potrebno ih je propuhati i pregledati.

 Postojeća instalacija za unutarnju jedinicu klimatske naprave mora biti postavljena 40 cm od stropa. Napajanje se postavlja prema zahtjevima nove klime.

Kontaktirajte nas kako bismo vam prema postojećem stanju formirali cijenu za postavljanje nove klime!

Prednosti montiranja klima uređaja od strane provjerenog servisera:

- prijedlozi za postavljanje bez narušavanja izgleda stambenog objekta
- plan postavljanja u svrhu iskorištavanja maksimalnog kapaciteta klimatskog uređaja
- pravilno postavljanje vanjske jedinice i cijevi za odvod kondenzata
- pravilno postavljanje napajanja za unutarnju jedinicu
- punjenje klime bez mogućnosti curenja plina
Neovlaštenim postavljanjem klime smanjuje se njen vijek trajanja, nepravilno postavljanje može dovesti do curenja vode u zidove stambenog objekta na kojem se nalazi. Postavljanjem blizu stropa ili zida smanjuje se njen radni kapacitet i potiče se brže nakupljanje nečistoća u istoj.

Pravilnim montiranjem klime smanjuju se troškovi rada jedinice. Godišnjim servisiranjem: dubinskim čišćenjem klime, dezinficiranjem klime produljuje se vijek trajanja uređaja te se osigurava visoka kvaliteta zraka.

Demontaža klima uređaja

Demontažu klima uređaja potrebno je prepustiti servisnoj tvrtki. Zbog mogućnosti curenja rashladne tvari u okolinu potrebno je ovlašteno rukovanje klima uređajem. Demontiranje klime uključuje radnje kao što su zaštita ventila i spojeva izoliranjem istih. Komprimiranje rashladne tvari u vanjsku jedinicu ili povlačenje korištenog rashladnog plina u bocu.

Demontažu klima uređaja prepustite stručnjacima koji će se na pravilan način pobrinuti za rashladne plinove kako ne bi došlo do curenja i onečišćenja zraka u vašem prostoru.

Kontaktirajte nas za demontažu starog klima uređaja i montažu novog! 

Javite nam se za cijenu!

Stručni servis klime u Zagrebu rezervirajte već danas!

Problemi do kojih dolazi nepravilnom montažom klime i nepravilnim rukovanjem za koje je potrebno zvati servisera:

Curenje vode iz vanjske ili unutarnje jedinice

nemojte sami postavljati crijevo za odvod kondenzata iz klima uređaja. Nepravilno postavljanje može dovesti do kapanja/curenja vode i stvaranja plijesni, vlage i raznih bakterija ili do akutnog curenja koje će uništiti zidove i namještaj u vašem domu.

Iz klime se širi neobičan miris

i ovaj problem leži u nedostatku godišnjeg čišćenja klime. Ono uključuje i potpuno dezinficiranje svih dijelova klime koji će uništiti sve bakterije, viruse i ostale nametnike koji su se možda napravili u njoj te uzrokuju neugodan miris.

Klima ne grije i ne hladi, uopće (ili nedovoljno)

jeste li napravili godišnje servisiranje klime? Ako je odgovor negativan nazovite nas i napravit ćemo godišnje održavanje vašeg klima uređaja. Nakupine nečistoće u unutrašnjosti ili manjak rashladne tvari u uređaju mogu dovesti do smanjenog kapaciteta rada ili do potpunog prestanka rada.

U klimi se stvara led

čišćenjem vaše klime i nadopunjavanjem rashladnog plina do idealnog spriječit ćemo stvaranje i nakupljanje leda.
© Sva prava pridržana Polaris