info@servisklimepolaris.com
🔥 Nazovite i rezervirajte termin na vrijeme.

Čišćenje klima uređaja u Zagrebu

Nazovite za redoviti godišnji servis klime 

(01) 4850 121

Čišćenje klima uređaja u Zagrebu

Nudimo vam uslugu čišćenja vaše klime

Servis, odnosno čišćenje klime u Zagrebu potrebno je napraviti minimalno jednom godišnje. Preporučujemo vam periodično čišćenje klime ovisno o području u kojem se nalazite. Zbog loše kvalitete zraka, blizine prometnice, tvornice ili ako imate kućne ljubimce vašu klimu je potrebno servisirati i češće. Vašu klimu ćemo dubinski očistiti, tretirat ćemo ju kvalitetnim dezinfekcijskim sredstvima i utvrditi stanje rashladne tvari te napuniti klimu po potrebi.

Čišćenje (servisiranje) klime prepustite stručnjacima, klima je složen stroj koji pročišćava zrak i utječe na njegovu kvalitetu. Ako se klimom ne rukuje pravilno može doći do stvaranja plijesni, legionele i drugih bakterija u njoj unutrašnjosti.

Stručnjaci će vašu klimu dubinski očistiti dezinficijensima koji su predviđeni za čišćenje takvih uređaja. Na jednom uređaju za klimatiziranje moramo očistiti:

  • filtere
  • izmjenjivač topline
  • kadicu za odvod kondenzata
  • turbinu ventilatora
Oprez! Nemojte klimu čistiti kućanskim sredstvima za čišćenje niti ju otvarati te čistiti njenu unutrašnjost!
Kontakt forma

Cijena servisiranja klime u Zagrebu

Tvrtka Polaris servisira klime svih renomiranih svjetskih proizvođača: Daikin, Mitsubishi, Toshiba, Fujitsu, Toyotomi, Haier, Gree, Azuri, Hyundai, Klarstein, Korel, LG, Midea, Panasonic, Quadro, Samsung, Sinclair, Vivax. Ako vaša klima nije na popisu kontaktirajte nas!

Redoviti godišnji servis klime (čišćenje klime)

199,00 kn

NOVO! Čišćenje & Dezinfekcija

199,00 kn

Punjenje plinom

149,00 kn / 100g
Servis klime potrebno je napraviti jednom godišnje. Tvrtka Polaris napravi tisuće godišnjih servisnih održavanja klima. Pozicionirali smo se na vodeće mjesto na tržištu klima stalnim edukacijama, najmodernijim alatima i tehnikama rada te najkvalitetnijim sredstvima kojima utječemo na dugi vijek trajanja uređaja i kvalitetu zraka. 

Odaberite kvalitetno održavanje vaših klima uređaja i smanjit ćete troškove rada klime u vašem domu!
Proizvođači klima uređaja čiji smo ponosni serviseri na području cijele Hrvatske: Daikin, Mitsubishi, Toshiba, Fujitsu, Toyotomi, Haier, Gree, Azuri, Hyundai, Klarstein, Korel, LG, Midea, Panasonic, Quadro, Samsung, Sinclair, Vivax.
Želite li saznati vršimo li servis upravo vašeg tipa klima uređaja ili vas zanima cijena naše usluge kontaktirajte nas mailom ili pozivom!

Klima uređajima do kvalitetnijeg zraka

Kvaliteta zraka u interijerima najčešće je vrlo niska. Lošom kvalitetom zraka u prostoru u kojem dugoročno boravite (dom ili ured) može dovesti na utjecaja na vaše zdravlje.
Dim, prašina, pelud i plijesan te bakterije i virusi najčešće se nalaze u zraku u zatvorenom prostoru. Razina zagađenja može biti i do pet puta viša od razine zagađenja zraka na otvorenom prostoru. U prostoriji u kojoj boravite nalazi se preko 1500 bakterija i drugih faktora koji utječu na kvalitetu zraka od kojih se neki nalaze i u zavjesama, tepisima, namještaju i zidovima.
Servis klima uređaja značajno će utjecati na vaše zdravlje. Kvaliteta zraka jedan je od najviše rangiranih čimbenika na zdravlje ljudi.

Redoviti servis klime čuva vaše zdravlje i okoliš

Servis klima uređaja (čišćenje)

Čišćenjem (servisiranjem) klima uređaja sprječava se pojava respiratornih bolesti. Za vas čistimo filtere, ventilatore i izmjenjivače topline kvalitetnim sredstvima za čišćenje i dezinficijensima. Servisiramo i vanjsku i unutarnju klima jedinicu. Redovitim servisiranjem klime krajnji troškovi se smanjuju do 20%.

Nazovite nas na vrijeme, servisirajte klimu redovito i smanjite mogućnost zaraze vas i vaših bližnjih.

Nestručnim rukovanjem klima uređajima može doći do ispuštanja rashladnog plina u okolinu što je zabranjeno Zakonom o zaštiti zraka (NN 130/2011). Stručnim rukovanjem rashladnim plinovima smanjujemo ispuštanje štetnih tvari u atmosferu . 

Pravilnim korištenjem rashladnih tvari smanjujemo štetan utjecaj na ozon i problem stakleničkih plinova.

Servis klima i punjenje rashladnim plinovima

R 410A rashladni plin za punjenje i servis klima

Rashladni plin R 401A ne oštećuje ozonski omotač no koeficijent utjecaja na globalno zagrijavanje je relativno visok. Ograničenjem godišnje potrošnje ovog plina ograničilo se i onečišćenje zraka.

Godišnjim ograničenjem zaliha postupno se uvodi smanjenje proizvodnje klima uređaja koji koriste ovaj plin kako bi se do 2025. godine uvelo trajno obustavljanje prodaje klima uređaja koji koriste fluorirane stakleničke plinove.

R32 eko rashladni plin za punjenje i servis klima

Ograničenja su dovela do tehnološkog razvitka R32 plina. Koeficijent utjecaja na globalno zagrijavanje je 675. Uz niži utjecaj na okoliš ovaj medij omogućava bolji prijenos topline. Uređaji koji koriste ovaj plin u konačnici su povoljniji za kupnju i održavanje budući da su proizvodnja i troškovi rashladnog medija i za proizvođače povoljniji.

Prednosti R32 eko rashladnog plina:
- 0% štetnog utjecaja na ozonski omotač
- 80% manji koeficijent utjecaja na globalno zagrijavanje od rashladnog plina R 410A
- 30% manja količina u upotrebi
- A+++ energetski razred
- niži troškovi korištenja klima uređaja
Važno! Montažu, servis i čišćenje te punjenje klime prepustiti stručnjacima! R32 eko rashladni plin je lako zapaljiv. Pravilnim postavljanjem sprječava se curenje i zapaljenje istog. Plin je zapaljiv u ekstremnim slučajevima curenja istog. Kontaktirajte nas danas za provjereno i atestirano postavljanje!

Kako odabrati klima uređaj?

Preporučujemo vam odabrati klima uređaj koji koristi R32 eko rashladni plin zbog visoke energetske učinkovitosti i manjih troškova te jednostavniju dostupnost rashladnog plina i rezervnih materijala. Klima uređaji koji koriste R410 A bit će ukinuti u potpunosti do 2025. godine.

Odaberite najbolje za svoje zdravlje i okoliš koji vas okružuje! Montažu, postavljanje i servisiranje klimatskih jedinica prepustite ovlaštenim servisnim tvrtkama kako biste smanjili mogućnost zagađenja zraka koji udišete i nepotrebnih povećanja troškova!

Stručni servis klime u Zagrebu rezervirajte već danas!

Problemi do kojih dolazi nepravilnom montažom klime i nepravilnim rukovanjem za koje je potrebno zvati servisera:

Curenje vode iz vanjske ili unutarnje jedinice

nemojte sami postavljati crijevo za odvod kondenzata iz klima uređaja. Nepravilno postavljanje može dovesti do kapanja/curenja vode i stvaranja plijesni, vlage i raznih bakterija ili do akutnog curenja koje će uništiti zidove i namještaj u vašem domu.

Iz klime se širi neobičan miris

i ovaj problem leži u nedostatku godišnjeg čišćenja klime. Ono uključuje i potpuno dezinficiranje svih dijelova klime koji će uništiti sve bakterije, viruse i ostale nametnike koji su se možda napravili u njoj te uzrokuju neugodan miris.

Klima ne grije i ne hladi, uopće (ili nedovoljno)

jeste li napravili godišnje servisiranje klime? Ako je odgovor negativan nazovite nas i napravit ćemo godišnje održavanje vašeg klima uređaja. Nakupine nečistoće u unutrašnjosti ili manjak rashladne tvari u uređaju mogu dovesti do smanjenog kapaciteta rada ili do potpunog prestanka rada.

U klimi se stvara led

čišćenjem vaše klime i nadopunjavanjem rashladnog plina do idealnog spriječit ćemo stvaranje i nakupljanje leda.
© Sva prava pridržana Polaris